Her er de klassiske hudplejefejl

Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

De fleste kvinder ved, at god ansigtspleje er vigtig for at bevare en sund hud, og forebygge for tidlig aldring.

Men selvom man køber de rigtige produkter, så er de ikke meget værd, hvis man ikke også forstår at bruge dem rigtigt.

Ansigtsrens, dagcreme, makeup-fjerner og solcreme er produkter som de fleste kvinder har på deres badeværelse, men der er mange, der bruger produkterne forkert. Det kan ende med at udtørre og irritere huden eller føre til allergier, skriver KK.no.

Vi ser ofte, at der er mange kvinder, der ikke er bruger deres produkter rigtigt. At rense huden ordentligt, er det allervigtigste, du kan gøre, og det skal gøres såvel morgen som aften. Hvis du ikke har renset din hud grundigt nok, vil produkterne ikke have den ønskede virkning på din hud. Det er meget vigtigt, at du får fjernet alle de gift- og affaldsstoffer som har samlet sig på din hud i løbet af dagen, siger Mouna Ghoul kosmetolog og kommunikationsansvarlig for den videnskabelige afdeling hos kosmetikmærket Shisheido.

Sandt og falsk om din hudpleje

Mange kvinder renser kun huden om aftenen, men Ghoul understreger, at det også er vigtigt at rense den ordentligt om morgenen, da det er om natten, huden reparerer sig selv, og det fører til opsamling af affaldsstoffer og døde hudceller, som skal fjernes om morgenen.

Der er også mange, der renser huden med sæbe, og det er no-go, men også makeup-fjernere skal man være opmærksom på.

Sæbe udtørrer huden. Det gælder også for mange makeup-fjernere. Jeg oplever rigtig mange kvinder, der ikke vasker ansigtet, efter de har brugt makeup-fjerner. Selvom makeup-fjerneren kan have en cremet konsistens, så bør den altid vaskes af. Makeup-fjerneren er et meget stærkt produkt, der kan virke både udtørrende og irriterende, derfor skal man være meget omhyggelig med at fjerne det efter brug, siger Mouna Ghoul.

Dit ansigt afslører din livsstil

Mouna Ghoul har også et godt råd, når det kommer til solcreme.

Alle ved, at det er vigtigt at bruge solcreme om sommeren, men der er rigtig mange af os, der ikke er gode nok til at vaske solcremen af huden bagefter. Det gælder på kroppen såvel som i ansigtet. Hvis man ikke vasker huden ordentligt efter en dag, hvor man har brugt solcreme, og man i stedet putter et nyt lag solcreme på dagen efter, så vil der samle sig flere gamle lag med gammel solcreme, som trænger ind i huden. Det er ikke skadeligt, men det stopper porerne til, og udtørrer og irriterer huden, og det kan også i værste fald føre til allergi. Mange tror, at de får allergi af selve solcremen, men i langt de fleste tilfælde, er det fordi, de ikke har sørget for at vaske den af efter brug, understreger Ghoul. 

 

Dagens Gossip