Her er det bedste middel mod Alzheimers

Forskere fra universitetet i den walisiske by Cardiff har undersøgt fem forskellige former for sund livsstil: motion, ikke-rygning, sund kost, lav kropsvægt og lavt indtag af alkohol. Og af disse fem måder at bekæmpe senil demens og Alzheimers var motion den langt mest effektive.

Læs også: Alzheimer-patienter hjælper hjernen med musical-klassikere

Undersøgelsen viste også, at hvis man efterlever blot fire ud af de fem former for sund livsstil, mindsker man risikoen for at blive dement på sine gamle dage med 60 procent. Samtidig reducerer man risikoen for hjertesygdomme og slagtilfælde med 70 procent.

Forskerne har hele tiden vidst, at en sund livsstil var vigtig. Men de er overraskede over, hvor stor indflydelse det faktisk har på helbreddet.

- Sunde vaner har langt større gavnlig effekt end nogen form for medicinsk behandling eller præventive indgreb, siger professor Peter Elwood fra Cardiff University til independent.co.uk.

Læs også: G8-ministre mødes for at indlede kamp mod demens

Undersøgelsen, der strakte sig over 35 år, er den længste af sin slags. Desværre viste den også, at især mænd har svært ved at leve sundt.

Forskerne anslår, at antallet af mennesker med Alzheimers i 2050 vil være tre gange så stort som i dag. Til den tid regner man med, at 135 millioner mennsker vil være ramt.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip