Her er det bedste, naturlige rengøringsmiddel

En ny amerikansk undersøgelse, der er blevet offentliggjort til tidsskriftet mBio, viser, at det mest effektive, skånsomme og billige rengøringsmiddel, du kan finde, med al sandsynlighed er eddike. Det kommer muligvis ikke som nogen overraskelse for mange, da eddike ofte bliver fremhævet meget for sine gode og rengørende egenskaber, især til at fjerne kalk med.

Sådan renser du dine smykker på få minutter. Få de nemme tips på Femina.dk 

- Eddike er blevet brugt til at desinficere med lige siden Romerrigets tid, mindst, siger en af forskerne bag undersøgelsen, Howard Takiff, læge og forsker ved Venezuelan Institute for Scientific Research, til Prevention.com.

Dræber selv heftige bakterier

Det, forskerne fandt ud af i undersøgelsen, var, at eddike i en 6 procents opløsning er så skrapt, at det kan dræbe selv den bakterie, der forårsager tuberkulose, hvilket skyldes eddikesyren i eddiken.

Almindelig husholdningseddike er dog kun i en fem procents opløsning, og selvom det muligvis ikke vil være skrapt nok til at kunne dræbe tuberkulosebakterier, så vil det med al sandsynlighed kunne fjerne langt de fleste bakterier, der findes i et almindeligt hjem. Det mener forskerholdet.

Bruger du husmorråd til at få bugt med sygdom? Tjek, hvilke der virker, på Femina.dk 

Sådan bruger du det

Howard Takiff anbefaler, at du tørrer flader over med eddike på en klud og lader det sidde i tyve minutter, før du vasker det af med vand.

Almindelig husholdningseddike vil dog ikke virke stærkt nok til at sterilisere fuldstændigt, så har du brug for det ved særlige omstændigheder, så er det stadig skrappere midler, du skal tage i brug, forklarer han.

Lisbeth Madsen, NewsDesk  Aller Media

 

Dagens Gossip