Her er dommen over Roskilde

Roskilde Festival 2014 får generelt en positiv medfart af anmelderne hos de danske dagblade, men der er også plads til forbedringer af musikfesten på Dyrskuepladsen, som i år havde hovednavne som Rolling Stones, Outkast og Stevie Wonder på plakaten.

Politiken står for den mest rosende anmeldelse og kalder festivalen for både en "musikalsk og kulturel succes".

- Hvis man troede, at kombinationen af lejrliv, rockekstase og generel gak i låget var gået af mode, kan jeg efter en uge i den parallelverden, de kalder Roskilde Festival, berette, at det forholder sig lige modsat. Efter nogle vaklende år har Roskilde Festival igen ramt tidsånden, skriver musikredaktør Simon Lund.

Alle talte om Rolling Stones, men ifølge avisen var det de dunkende danseoplevelser som eksempelvis Major Lazer på Orange Scene, der løftede festivalen.

Også Berlingske roser arrangørerne for at have formået at blande en god cocktail af stærke navne inden for forskellige genrer.

Avisens musikredaktør, Lars Rix, vurderer, at rocken i fremtiden kommer til at stå i anden række. Den traditionelle koncertoplevelse, hvor et band står på scenen og spiller for et publikum, der danser og lytter, er ved at blive overhalet af en ny koncertform.

- Vi har i år allerede set optræk til de nye tendenser. Først og fremmest med Major Lazers totaloplevelse på Orange lørdag nat.

- Det er svært at kalde det for en koncert, men det var et unikt billede på, hvordan man skaber en kæmpe fest ved at nedbryde alle grænser mellem scenen og publikum og lade samspillet gå op i en højere enhed, skriver Lars Rix.

Jyllands-Posten er imponeret over, at det lykkedes Roskilde Festival at få verdensstjernerne fra Rolling Stones til Orange Scene, og det tegner godt for musikprogrammet i fremtiden, lyder det.

Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo er til gengæld skuffet. Festivalen manglede store koncertoplevelser, lyden var dårlig, og bookerne hænger fast i fortiden, lyder dommen.

- Festivalen, der vist skal forestille at være fremsynet, så sig desperat over skulderen og præsenterede en stribe nostalgiske navne på Orange, hvor hovednavnene Outkast, Stevie Wonder og The Rolling Stones understregede, at storhedstiden ligger et årti eller fire bag dem, skriver anmelderen og giver tre stjerner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip