Her er fem gode grunde til at spise æg

Æg har i mange år lidt under sit dårlige ry om at være farlig for kolesterolet, men det blev aflivet blandt andet af en stor undersøgelse fra 2013 bragt i British Medical Journal. Her slår forskerne fast, at et moderat indtag at æg ikke påvirker hjertet eller øger risikoen for slagtilfælde.

Godt, så er den problematik aflivet, og vi kan koncentrere os om alle de gode ting, æg har at byde på, og der er en hel del. Det er blandt andet både sundt for dit hår og dit hjerte, skriver Huffington Post.

Din vitaminpille forebygger kræft, skriver lægen på udeoghjemme.dk

Du får sunde babyer


Æg er vigtige for gravide kvinder, fordi de blandt andet er fyldt med cholin og B-vitamin, som babyer har brug for til blandt andet at udvikle hjernen.  Cholin er også forbundet med lav risiko for psykiske lidelser hos spædbørn, viser forskning trykt i The American Journal of Psychiatry i 2013. Der udover reducerer æg risikoen for både Downs syndrom og demens, ifølge undersøgelser fra Cornell University.



Æg tager din aftensult


Spiser du morgenmad med meget protein, så vil din lyst til at overspise senere på dagen, nedsættes, skriver The American Journal of Clinical Nutrition. Og her er æg en rigtig fin kilde til mæthed og protein, så du skal endelig finde æggekogeren frem eller lave dig et spejlæg til morgenmaden.

Nej, kunstige sødestoffer giver ikke kræft, læs mere på udeoghjemme.dk

Æg styrker dine reflekser


Et studie lavet i år fra Leiden Universitet viser, at æg og spinat er med til at styrke menneskers reflekser og hurtighed, når det kommer til at reagerer i nødssituationer, som hvis en cykler ud foran dig på vejen. 



Din risiko for kræft nedsættes


Antioxidanterne i æg er med til at nedsætte risiko for kræft og hjertetilfælde, viser studier fra blandt andet University of Alberta. Her kom forskerne frem til, at antioxidanterne i æg er så gode, at de hjælper os mennesker med lige så mange antioxidanter som fra et æble, også selvom de reduceres under kogning og stegning.



Dit blodtryk falder


Proteinet i æg er med til at sænke dit blodtryk, hvilket også gør at du reducerer risikoen for hjertesygdomme, viser undersøgelser fra Canada trykt i Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Det er alt sammen godt nyt for æg-elsker. Bare husk, at det er som med alt andet mad, det skal indtaget i moderate mængder. 

 

 

Dagens Gossip