Her er fem nye og anderledes træningsformer

Skrevet af Aller Media

|

01/10/2013

Dagens topnyheder

Spørger man den amerikanske fitnessekspert Andrea Matcalf er det særligt intervaltræning, vi vælger at dyrke i øjeblikket, da det er et godt bud på, hvordan man kan træne hurtigt og effektivt.

Herudover er det gruppetimer som Zumba, der er et hit og som vil forblive populære i mange år frem, spår hun ifølge magasinet iForm.

Også CrossFit vil forblive et ganske populært valg inden for træning.

Her får du inspiration til fem nye træningsformer, som måske kunne være noget for dig:

Bokwa Fitness

Denne nye træningstrend er allerede kommet til Danmark. Med Bokwa Fitness, som er dans, tegner man simpelthen tal, bogstaver og ord med kroppen.

Det skulle være ganske let, da man kan bevæge sig frit til rytmen i musikken, så det kræver ikke den helt store koordination. Man forbrænder op til 1.200 kalorier på en time med Bokwa Fitness.

Kom i dit livs form og brug kun 15 min om dagen – se hvilken motionsform der tillader det på Q.dk.

Aeriel yoga

Denne form for yoga kan også allerede findes herhjemme. Når man dyrker Aeriel Yoga, udfører man yogastillingerne i luften. Man hænger i tykke bånd, og der er flere fordele ved at dyrke yoga på denne måde.

Det gør det lettere at ramme de rigtige positioner, det er mere skånsomt, og så giver det faktisk mere for kroppen end almindelig yoga. Man skal nemlig bruge mavemusklerne endnu mere, når man laver yogastillinger i en hængende position.

Xbase

Xbase er fitnesstræning for hele kroppen – med elastikker. Den findes i fitnesscentre, men man kan også dyrke den derhjemme. Et sæt består af en række sugekopper, der sættes fast i gulvet, og så bruger man elastikkerne til at træne arme, mave, baller mm., og det kan gøres i hjemmet, på ferien, hos veninden, eller hvor det lige passer.

Modstanden kan justeres, og træningen er god for styrken, smidigheden og balancen, skriver iForm.

Læs, hvad Michelle Obama spiser efter træning, på IN.dk

SoulCycle

Hvis du er vild med spinning, er denne nye træningsform måske noget for dig. Kendisser som Lady Gaga og Nicole Kidman dyrker SoulCycle, hvor der udover spinning indgår en række øvelser for især arme og mavemuskler.

Lyset er dæmpet i lokalet, og der er i stedet sat levende lys op. Det spirituelle dyrkes også, og det betyder, at træningen skifter mellem afslapning og at få dig til at yde maksimalt. Man forbrænder 500-700 kalorier på 45 minutter.

Træningsformen er endnu ikke kommet til Danmark, men er allerede blevet et kæmpehit i USA.

Redcord

Med Redcord bruger du en slynge, der hænger fra loftet, til at træne stabilitet. Træningsformen findes i en række fitnesscentre, men har tidligere været brugt til rehabilitering.

Træningen kan nemlig dyrkes på alle niveauer, og man har fat i rigtig mange muskler på én gang. Ifølge iForm skal man blot træne 10 minutter 3 gange om ugen for at se resultater, og man forbrænder op mod 480 kalorier på en time.

 Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media