Her er grunden til, at du skal spise grød

Er du en af dem, der ikke kan leve uden din havregrød om morgenen, så kan du klappe i hænderne over denne lille ekstra bonus, som nu viser sig at følge med den tykke morgenspise.Du er ekstra beskyttet mod kræft og får et sundere hjerte, hvis du spiser grød, skriver The Telegraph.Du kan også spise havregrød som dessert. Se hvordan på familiejournal.dkFibre mod kræft

På en årlig konference, The American Chemical Society, i Dallas, forklarede flere forskere, at grød nedsætter risiko for hjerteproblemer og kræft.En af forskerne bag undersøgelser baseret på grød-studier, forklarer at især fibrene er vigtige, men der er også mere på spil end det:- Som vi forskere har gravet dybere i emnet, har vi opdaget at de bioaktive stoffer, der findes i havre kan give yderligere hjertebeskyttende fordele, siger doktor Shengmin Sanf fra The North Carolina Agricultural and Technical State University om fordelene ved havregrød.


De bioaktive stoffer menes at stoppe fedt i arterierne og dermed skabe et sundere miljø for hjertet. Tidligere studier har vist, at fibrene i havregrød sænker kolesterol med 23 procent og så kan det sænke blodtrykket, hvilket kan forhindre slagtilfælde og hjertesygdomme.Har du for højt kolesterol? Så nemt er det at komme af med, se hvordan på familiejournal.dkDer er derfor absolut ingen grund til at bytte de fiberrige havregryn ud med andet om morgenen, og heldigvis er det også nemt at lave og mættende. Er du en af dem, der ikke er med på grød-vognen, så kan forskningen her måske overbevise dig.

Af Mette Skøtt, familiejournal.dk/Newsdesk  Aller Media 

Dagens Gossip