Her er svaret på det spørgsmål til Putin som alle har ventet på

Skrevet af Emil Martesen

13 uger siden

|

15/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er svaret.

Dagens topnyheder

Ruslands præsident Vladimir Putin har udtrykt en præference for Joe Biden over Donald Trump i det amerikanske præsidentvalg, der til november løber af stablen.

Den russiske diktator tøver ikke, når han beskriver ham som en 'mere erfaren og forudsigelig person' og en 'politiker af den gamle skole'.

Denne udtalelse markerer Putins første offentlige kommentar til det amerikanske valg, hvilket har vakt opmærksomhed i en tid, hvor relationerne mellem USA og Rusland er på det laveste punkt i 60 år.

Det skriver Dagens.com.

Under Trumps præsidentskab sås en række møder mellem ham og Putin, som tilsyneladende styrkede båndene mellem de to ledere. Trumps nylige rosende ord om Putin og hans påstand om at kunne løse konflikten i Ukraine inden for 24 timer – på en måde, der antydes at belønne den russiske invasion – har dog skabt debat.

Putins valg af Biden frem for Trump kan ses som en strategisk manøvre i en tid præget af global usikkerhed:

"Men vi vil arbejde med enhver amerikansk præsident, som det amerikanske folk har tillid til", tilføjede Putin med et gådefuldt smil.

Desuden kommenterede Putin på Trumps forslag om at ignorere forsvaret af et NATO-land angrebet af Rusland, hvis det ikke har opfyldt sine finansielle forpligtelser.

Putin anerkendte Trumps synspunkt som havende en vis logik, selvom det strider mod europæernes ønske om, at USA fortsætter med at udføre visse funktioner uden betaling, som det har været tilfældet siden NATO's oprettelse.

Og Putins bemærkninger tilføjer et nyt lag til fortællingen om USA-Rusland relationerne, og der er for alvor lagt i kakkelovnen til flere spændende måneder, før der til november sættes navn på den nye præsident i USA.