Her er tre områder, hvor rødhårede er genetisk overlegne

Rødhårede må stå model til lidt af hvert: vittigheder, forudsigelser om, at de vil uddø, og så findes der ikke engang en rødhåret emoji på deres smartphone.

Men faktisk er det slet ikke så tosset at have rødt hår.

Føler mindre smerte

For eksempel er der lavet en undersøgelse, som viser, at rødhårede tilsyneladende føler mindre smerte, end mennesker med en anden hårfarve.

Ved undersøgelsen blev der sprøjtet en svidende væske ind under huden på testpersonerne, og det blev bemærket, at de rødhårede viste mindst tegn på smerte under forsøget.

Læs mere: 9 grunde til at rødhårede mænd er lækre

En anden undersøgelse viser, at mus med genet MC1R, er lettere at behandle med bestemte lægemidler, end mus, som ikke bærer genet. Rødhårede er de eneste mennesker, som har dette gen.

Tåler stærk mad

En dansk undersøgelse fra Aalborg Universitet er gode nyheder for de rødhårede, som er glade for chili og andre stærke madvarer. Den viser nemlig, at rødhårede mennesker tåler stærk mad bedre, end de, der har en anden hårfarve.

Læs mere: 10 fordele ved at være rødhåret

Rødhårede chefer

Sidst, men ikke mindst, er der statistisk set større sandsynlighed for, at du bliver chef, hvis du er rødhåret. En undersøgelse fra det amerikanske University of Tennessee viser, at en rødhåret har fire gange større chance for at blive chef, end mennesker med en anden hårfarve.

Det skyldes måske, at de på tværs af kulturer opfattes, som mennesker, der har unikke træk og skiller sig ud fra mængden. 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip