Her må turister ikke længere have ubeskyttet sex på rejsen

Flere hundredetusinde turister besøger hvert år Florida, der er et af USA's mest populære turistmål.

I år har staten dog fået en feriegæst, som har sat en skræk i livet hos både turister og alverdens myndighederne. Det skriver The Mirror.

For efter den omtalte Zika-myg også er nået til Florida, så frygtes det nu, at endnu flere vil blive smitte med den frygtede Zika-virus.

Selvom de danske sundhedsmyndigheder i går udtalte, at de ikke vurderer, at det er farligt at rejse i Florida, så har andre landes myndigheder til gengæld råbt vagt i gevær. Her i blandt de engelske sundhedsmyndigheder.

Derfor opfordres britiske turister i Florida nu til ikke at have ubeskyttet sex, mens de er væk, ligesom de har fået besked på at bruge kondom i hele otte uger efter de er vendt hjem fra Florida. Også selvom man ikke viser symptomer på smitte.

For de fleste mennesker resulterer Zika-smitte kun i mild sygdom, men for gravide kan det  forårsage misdannelser i centralnervesystemet hos fostre og nyfødte.

Derfor frarådes gravide og kvinder, der aktuelt påtænker at blive det, at undgå ikke-nødvendige rejser til områder med udbrud af Zikavirus.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip