Her sker det: Flere DR-programmer lukker og slukker

21/09/2023 16:00

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inden længe er det tid til at vinke farvel til flere DR-programmer.

Mest læste i dag

Hos P3 er der flere store ændringer i støbeskeen, og ved årets udgang er der flere programmer, der må dreje nøglen om.

Det skriver Ekstra Bladet via Journalisten, som har modtaget en mail, P3-ledelsen har sendt til medarbejderne.

“Den kurs forudsætter ændringer i tilgangen til stoffet og i porteføljen. Derfor bliver der i forlængelse af den nye retning for P3 Lyd foretaget en række programændringer med henblik på sendeplanen for 2024”, lyder det fra siger Isabella Hindkjær.

Hun tilføjer dertil, at flere programmer ikke vil blive videreført i 2024, og at det vil få en konsekvens for de aktuelle medarbejdere, der er på de programmer.

Nogle medarbejdere har fået nyt tilbud

Til Ekstra Bladet har redaktionschefen, Isabella Hindkjær, bekræftet den nye kurs:

“Det kan jeg godt bekræfte. Vi har sat en ny strategisk kurs, som medfører ændringer i tilgangen til vores indhold, og de forandringer betyder desværre også, at flere tidsbegrænsede ansættelser udløber ved årsskiftet”, siger hun og fortsætter med at sige, at hun ikke vil nævne de programmer, der er på tale, da hun vil have, at medarbejderne får det at vide, før de kan læse om det i avisen.

I alt er der fem tidsbegrænsede ansættelser, der udløber, mens fire freelancere bliver sagt op.

Et par af de medarbejdere, der er involveret, er blevet tilbudt noget alternativt, fortæller Isabella Hindkjær afslutningsvis til Ekstra Bladet.

Ændringer var varslet

Isabella Hindkjær blev tilbage i marts måned sat i spidsen for P3, og i den forbindelse fortalte hun i en pressemeddelelse fra DR, at der sammen med hende ville komme ændringer:

"P3 er den førende institution for original og relevant formidling til danske unge. Jeg glæder mig helt vildt til at være med til at sætte retningen for fremtidens lydunivers, udvikle nye dagsordensættende formater og udbygge P3’s position på tværs af platforme sammen med nogle af de absolut dygtigste mennesker i branchen."