Herning siger stop for Formel 1-projekt

admin

|

28/11/2014

Dagens topnyheder

Herning skal ikke være centrum for en eventuelt Formel 1-grandprix i Danmark.

Det meddeler Herning Kommune og Messecenter Herning i en pressemeddelelse.

De bekræfter at have deltaget i indledende møder, men begge parter er tilsyneladende stærkt utilfredse med, at tidligere videnskabsminister Helge Sander har informeret om processen allerede, og derfor har de ikke lyst til at være med længere.

- Skulle vi seriøst overveje at blive en del af et sådant projekt, vil det kræve arbejdsro og et enormt planlægningsarbejde. Med den i min optik alt for tidlige offentliggørelse af projektet umuliggøres arbejdsroen, inden vi overhovedet er i nærheden af at være konkrete, siger borgmester Lars Krarup i pressemeddelelsen.

- På den baggrund vil jeg gerne meddele, at Herning Kommune og MCH (Messecenter Herning, red.) ikke fremover deltager i disse overvejelser. Projektet vil ikke blive realiseret i Herning, fortsætter han.

Borgmesteren giver udtryk for, at han er bekymret for om historierne vil komplicere byens grundige og seriøse arbejde for at trække andre arrangementer til byen.

Messecenter Hernings administrerende direktør Georg Sørensen slår også fast, at messecentret er stået af, så et muligt Formel 1-projekt snarere skal kigge mod København.

- Vi har fra MCH alene deltaget i nogle få og meget overordnede drøftelser. Jeg vil gerne understrege, at MCH ikke længere indgår i dette arbejde, siger Georg Sørensen.

Planerne har handlet om et Formel 1-løb i Danmark i 2018. Et møde mellem den danske arbejdsgruppe og Formel 1-arrangørerne var oprindeligt aftalt til denne uge, men er øjensynligt rykket til januar.

/ritzau/