Heunicke vil lave "reelt alternativ" til IC4

Transportminister Magnus Heunicke (S) vil nu gå i gang med at udarbejde "et reelt alternativ" til de skandaleramte IC4-tog, som DSB nu vil sende til det, man kalder "en afgørende eksamen".

Og ifølge Magnus Heunicke er der god grund til at lade IC4-togene granske af internationale eksperter:

- Enhver kan se, at der har været store problemer med IC4-togene, siger han.

- Vi får hele tiden foruroligende meldinger om dem. Således har DSB oplyst, at antallet af kilometer mellem tekniske uheld er blevet mindre, og de udtrykte stor bekymring for togene, sidst jeg mødtes med dem. Så i stedet for at blive bedre, bliver togene dårligere.

Transportministeren understreger, at skandalen er en realitet, og at den har mange fædre i både Danmark og Italien, hvor de stærkt forsinkede og teknisk hårdt plagede togsæt er fremstillet.

- Her og nu kan vi sikre, at styringen af Danmarks togmateriel er renset for den form for overoptimisme og urealistiske forhåbninger, som hidtil synes at have præget IC4-forløbet.

- Derfor bakker jeg op om DSB's beslutning om en uafhængig og udenlandsk undersøgelse, og beslutningen ligger i naturlig forlængelse af mit seneste kvartalsmøde med selskabet, siger Magnus Heunicke og fortsætter:

- Jeg forventer, at de udenlandske, uafhængige eksperter kan arbejde hurtigt, og sideløbende med dette vil jeg i samarbejde med DSB udarbejde en plan B, således at vi har et reelt alternativ, hvis rapporten skulle komme til den konklusion, at IC4 og IC2 ikke er realistisk at få på de danske skinner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip