Hilda slipper med skrækken efter bommert

Det gik helt galt for det danske jurymedlem Hilda Heick, da hun afgav sine stemmer ved Det Internationale Melodigrandprix, der blev afholdt lørdag aften i Stockholm.

Her vendte Hilda Heick op og ned på stemmesedlen og gav dermed sin foretrukne sang den lavest mulige placering. Favoritten Australien fik således en placering som nummer 26, selv om det var den sang, som det danske jurymedlem bedst kunne lide.

Men selv om Hilda Heicks misforståelse flere steder ændrede på den danske jurys afgørelse, så får fejlen ikke yderligere konsekvenser.

Det fastslår den danske grandprixansvarlige, Jan Lundme, der også har snakket om fejlen med European Broadcasting Union (EBU), der står for afviklingen af Eurovision.

- Det vigtigste at sige er, at det ikke har nogen indflydelse på, hvordan det endelige resultat er blevet. Det er en menneskelig fejl, og selvfølgelig får det ikke konsekvenser for Hilda, lyder det fra Jan Lundme.

De fire øvrige danske jurymedlemmer gav alle det australske bidrag en placering som nummer et. Men på grund af Hilda Heicks lave placering blev det kun omregnet til 10 point. Ukraine endte i stedet med at få de 12 toppoint fra den danske jury.

/ritzau/

 

Dagens Gossip