Historisk terrorsag kredser fortsat om pizzeriabrand

admin

426 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

En række unge personer var tirsdag i Retten i Glostrup for at vidne i sagen mod den 24-årige dansktyrker, der er tiltalt for at lade sig hverve af Islamisk Stat (IS).

Men på retssagens dag nummer to blev der fortsat hverken talt om terror eller om den militante, islamistiske gruppe IS. I stedet lå fokus på den pizzeriabrand, som den tiltalte angiveligt har været hjernen bag i sommeren 2014.

Den formodede syrienkriger og tidligere pizzeriaejer skal have betalt en lokal ung mand, CP, for at sætte ild til det konkurrerende pizzeria Figaro i byen Tune vest for København.

Tirsdag var CP indkaldt som vidne i sagen, der er den første af sin slags i Danmark.

Af ukendte årsager dukkede han dog ikke op tirsdag formiddag. Det gjorde derimod en tidligere ansat på det pizzeria, der blev brændt ned, samt en række af CP's bekendte.

Heriblandt en af hans tidligere kammerater, MP. En ung mand med halvlangt brunt hår iført kondisko, sorte joggingbukser, armygrøn vest og en sort hættetrøje.

- CP fortalte på et tidspunkt, at han havde talt med tiltalte, og at han ville få et beløb, hvis han brændte Figaros pizzeria ned, skulle MP have sagt i en politiafhøring.

Og det er rigtigt, bekræftede MP tirsdag i retten. Her fortalte han også, at CP spurgte ham, om han ville være med til at sætte ild til pizzeriaet.

- Han spurgte, om jeg ville være med, men han sagde ikke, hvorfor vi skulle gøre det. Jeg kunne måske forestille mig, at det var fordi, at der var stor konkurrence i Tune, hvor der ligger tre pizzeriaer, lød det fra den unge mand.

En tidligere ansat hos pizzeria Figaro kunne tirsdag fortælle, at han havde været til stede, da CP efter branden havde besøgt stedet. Her fortalte CP, at han var blevet betalt af den 24-årige tiltalte for at sætte ild til pizzeriaet.

Og det er også nogenlunde den historie, som en 15-årig pige fra lokalområdet tirsdag kunne fortælle i retten. Hun havde hørt om CP's handling gennem en veninde, der i øvrigt også bekræftede forløbet ved tirsdagens retsmøde i Glostrup.

Onsdag fortsætter sagen mod den formodede syrienkriger, og her forventes det, at der for første gang vil blive talt om den tiltaltes påståede tilknytning til IS.

/ritzau/