Historisk togstop: Alle tog i Danmark kører i garagen

Togpassagerer kan ikke længere komme med toget i Danmark. Stormen Bodil har sat en stoppe for togtrafikken i Danmark, og det er formentlig aldrig sket før, fortæller trafikinformationschef i DSB Tony Bispeskov.

- Der er kolleger, der har arbejdet her i 40 år, og der er ingen, som har oplevet det her tidligere, så der er en ganske særlig situation, siger han til Ritzau.

De sidste tog er nu på vej til deres endestation, og omkring klokken 19.30 vil der ikke være et eneste tog tilbage på de danske togskinner.

Det er endnu uvist, hvornår togdriften kommer op at køre igen.

- Vi håber på at kunne starte fra i morgen tidlig med at køre tog i et eller andet omfang. Hvordan og hvorledes må vi se, når stormen har passeret hen over vores hoveder, siger Tony Bispeskov.

Han vurderer, at myndigheder og passagerers håndteringen af stormen indtil videre er gået bedre end ved stormen Allan, der hærgede Danmark i slutningen af oktober.

- Både DSB, Banedanmark og kunderne har taget det på en anden måde, så vi har haft et helt andet forløb, siger Tony Bispeskov og tilføjer:

- Nu er der også stor forskel på at have en storm, som er meget kortvarig med meget høj styrke og så have en længerevarende storm, som den vi har lige i øjeblikket.

Ved stormen i oktober havde DSB skader for 5 til 10 millioner kroner. Men ved at holde togene i garage håber DSB, at man kan begrænse de skader, der kommer på togsæt i forbindelse med stormen.

Arriva oplyser, at selskabet har indstillet al togdrift torsdag, og man forventer at genoptage driften fredag morgen. Der kører dog kun ét tog i timen på alle strækninger frem til fredag klokken 14. I alt 56 tog er aflyst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip