Hitmageren over dem alle spiller på Orange

Det er en af popbranchens helt tunge drenge, som onsdag giver koncert på Roskilde Festival. Pharrell Williams har igennem 15 år været en af de vigtigste skikkelser i popmusikken, hvor han har skrevet, produceret og sunget nogle af tidens største hits.

Man fristes til at sige, at alt, hvad Pharrell Williams rører ved, bliver til guld. Eller i hvert fald til guldplader.

Han brød igennem som en del af producerduoen The Neptunes sammen med Chad Hugo, da de producerede Britney Spears-singlen "I'm a Slave 4 U2" i 2001. Året efter var duoen også bag knapperne, da rapperen Nelly slog igennem med "Hot In Herre".

Sideløbende med succesen som producer havde Chad og Pharrell succes med hiphopgruppen N.E.R.D., som også Shay Haley var en del af. Her hittede de blandt andet med "Lapdance", "Rock Star" og "She Wants to Move".

Som soloartist har Pharrell Williams lavet to album. "In My Mind" i 2006 og senest "GIRL" fra sidste år.

Fra sidstnævnte plade stammer singlen "Happy", som fik sit helt eget liv. Den lå nummer et på alverdens hitlister igennem det meste af året. Sangen var den mest spillede på Spotify i 2014.

Men også året inden var Pharrell her, der og alle vegne, da han på samme tid hittede med to af 2013's største hits.

Han gæstede Daft Punks kæmpe succes "Get Lucky" og var ligeledes med på Robin Thickes "Blurred Lines", som var blandt de mest spillede numre i hele verden.

Pharrell Williams har én gang tidligere optrådt på Roskilde Festival. Dengang var det som en del af N.E.R.D., som i 2004 spillede på Arena-scenen.

Men faktisk dukkede gruppens anden sanger, Chad Hugo, ikke op, og dermed var det Pharrell Williams alene, som imponerede på festivalen og høstede strålende anmeldelser.

11 år senere vender han så tilbage til Roskilde Festival, når han onsdag træder op på festivalens store platform, Orange Scene.

Hvis man skal tro sætlisterne fra Pharrell Williams seneste koncerter, kan man forvente highlights fra det meste af hans karriere, hvor der både vil blive spillet hits fra hans tid som solist, producer og som en del af gruppen N.E.R.D.

/ritzau/

 

Dagens Gossip