"Hiv-kureret" barn testet positiv igen

En fireårig pige fra Mississippi i USA, som lægerne troede, var blevet kureret for hiv-virus, har fået konstateret smitten igen, siger amerikanske forskere torsdag.

Pigen, der blev født i 2010 af en hiv-smittet mor, blev umiddelbart efter fødslen selv testet positiv for HIV og kom i behandling med hiv-medicin.

Da pigen var 18 måneder gammel stoppede hun kortvarigt sin behandling, men forblev af ukendte årsager sygdomsfri.

Lægerne kunne herefter ikke spore hiv-virus i hendes krop i to år, og det fik lægerne til at håbe på, at man havde fundet en kur til børn, der er født med hiv i kroppen, simpelthen ved at sætte dem i behandling tidligt i deres liv.

Men nu har lægerne altså igen kunnet spore virusset i den lille piges krop.

- Det er en skuffende udvikling for barnet, lægerne og hiv- og aids-forskningen, siger Anthony Fauci, direktør for det Nationale Institut for Allergi- og Infektionssygdomme i USA.

Pigen blev testet for hiv under et kontrolbesøg tidligere på måneden, og her blev der igen konstateret hiv i hendes blod. Hun bliver nu behandlet på ny med såkaldt anti-retroviral medicin, som bruges til at behandle hiv-smittede patienter med.

Pigen har det trods omstændighederne fint, lyder meldingen fra lægerne.

I marts blev også endnu en baby i Californien erklæret hiv-fri i en alder af ni måneder på trods af, at barnet var født af en hiv-smittet mor.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip