"Hiv-kureret" barn testet positiv igen

En fireårig pige fra Mississippi i USA, som lægerne troede, var blevet kureret for hiv-virus, har fået konstateret smitten igen, siger amerikanske forskere torsdag.

Pigen, der blev født i 2010 af en hiv-smittet mor, blev umiddelbart efter fødslen selv testet positiv for HIV og kom i behandling med hiv-medicin.

Da pigen var 18 måneder gammel stoppede hun kortvarigt sin behandling, men forblev af ukendte årsager sygdomsfri.

Lægerne kunne herefter ikke spore hiv-virus i hendes krop i to år, og det fik lægerne til at håbe på, at man havde fundet en kur til børn, der er født med hiv i kroppen, simpelthen ved at sætte dem i behandling tidligt i deres liv.

Men nu har lægerne altså igen kunnet spore virusset i den lille piges krop.

- Det er en skuffende udvikling for barnet, lægerne og hiv- og aids-forskningen, siger Anthony Fauci, direktør for det Nationale Institut for Allergi- og Infektionssygdomme i USA.

Pigen blev testet for hiv under et kontrolbesøg tidligere på måneden, og her blev der igen konstateret hiv i hendes blod. Hun bliver nu behandlet på ny med såkaldt anti-retroviral medicin, som bruges til at behandle hiv-smittede patienter med.

Pigen har det trods omstændighederne fint, lyder meldingen fra lægerne.

I marts blev også endnu en baby i Californien erklæret hiv-fri i en alder af ni måneder på trods af, at barnet var født af en hiv-smittet mor.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip