Hjælp på vej til hjemløse Bodil-ofre

Nu er der endelig hjælp på vej til de folk, der er blevet hjemløse, efter at stormen Bodil ramte Danmark den 5. december.

Regeringen fremsætter nemlig et lovforslag om at udbetale erstatning for de udgifter, som hjemløse boligejere har til genhusning, skriver Søndagsavisen.

Bodil ødelagde mere end 400 familiers huse i sådan en grad, at de ikke fortsat kan bo i dem. Og de rammes dobbelt så hårdt økonomisk, fordi Stormrådet kun yder erstatning for selve skaderne.

Familierne har hidtil stået alene med udgifterne til de erstatningsboliger, de må bo i, mens skaderne på deres hus repareres, eller der arbejdes på at finde dem helt nye hjem.

Men der bliver der nu ændret på.

- Vi fremsætter nu et lovforslag om, at der også skal ydes økonomisk hjælp til genhusning i forbindelse med storm, orkaner, stormflod og andre naturkatastrofer, siger erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) til Søndagsavisen.

Rent praktisk betyder forslaget, at Stormrådet vil dække udgifter på op til 12.000 kroner om måneden til en reservebolig, hvis man skal genhuses i mere end én måned.

Det glæder Parcelhusejernes Landsforening, at der nu bliver taget hånd om problemet.

- Jeg synes, at det er fornuftigt, og jeg er glad for, at man laver det med tilbagevirkende kraft, siger husejernes formand, Allan Malskær, til Søndagsavisen.

Netop lovens tilbagevirkende kraft betyder, at ofre for Bodil også kan se frem til at få dækket de udgifter, de allerede har haft til erstatningsboliger.

- Vi skal have lovforslaget hastebehandlet, så de berørte familier kan få tryghed og ikke mindst pengene på kontoen hurtigst muligt, siger Benny Engelbrecht og tilføjer:

- For jeg ved, at mange af dem er presset over den dobbeltudgift, det ligger i både at skulle betale til nødbolig og deres ødelagte hus.

/ritzau/