Hjælper forsvarer Contador: Kritikerne lyver

Flere konkurrenter i Tour de France-feltet mener, at Alberto Contador kørte for stærkt og tog for stor en risiko på mandagens Tour-etape, hvor spanieren styrtede på en nedkørsel og senere udgik med et brud på skinnebenet.

Men i Tinkoff-Saxo-lejren rystes der på hovedet af kritikere som Lotto Belisols Jurgen Van den Broeck, der sagde, at styrtet "var Contadors egen skyld", fordi spanieren "spurtede" på nedkørslen, hvor han blandt andre overhalede Lotto-kaptajnen.

- Det er ikke sandt. Alberto styrtede én meter foran mig, og vi sad i 10. position. Feltet kørte stærkt, men vi kørte på en linje, siger Contadors hjælperytter Daniele Bennati.

- Alberto styrtede, fordi han forsøgte at tage noget mad i baglommen, og så var vejen lidt ujævn, og han røg hårdt ned. Han kørte ned ad som alle andre, det var der ikke noget vanvittigt over, siger Bennati.

Også Jakob Fuglsang sagde efter mandagens etape, at Contador havde overhalet ham i høj fart kort før styrtet. Fuglsang mener, Contador "tog en stor chance" på en dårligt asfalteret og våd nedkørsel.

Bennati er lodret uenig, og italieneren var i momentet sikker på, at han også selv ville styrte.

- Et øjeblik tænkte jeg, "jeg styrter også", for det var virkelig tæt på. Han var en meter foran mig. Det var rent held for mig og rent uheld for ham, siger Bennati.

Alberto Contador forklarer dagen efter styrtet, hvordan beslutningen om at tage noget at spise blev kostbar.

- Jeg tog en energibar, så jeg havde kun én hånd på styret, da jeg ramte et hul i vejen. Jeg er skuffet, for vi har ofret meget og lagt meget energi i det her, og det er nu ødelagt. Jeg var bedre forberedt end nogensinde før, siger han.

Tour de France fortsætter onsdag med 11. etape fra Besançon til Oyonnax - en etape på 187,5 kilometer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip