Hjemløse skal vise boner fra supermarkedet, hvis de vil have kontanthjælp

Hjemløse i Helsingør Kommune skal fremover gemme boner fra supermarkedet og kontoudskrifter fra banken, hvis de vil have udbetalt kontanthjælp. 

Tiltaget bliver indført, så sagsbehandlere kan være sikre på, at de hjemløse rent faktisk opholder sig i kommunen. 

49-årige Tina Regina Gosc er en af borgerne i kommunen uden fats bopæl, der blev bedt om at dokumentere sin færden overfor kommunen. 

Kravet rystede hende, da hun er født og opvokset i byen og kender sagsbehandlerne i kommunen. Hun har familie på to adresser i byen, og her overnatter hun på skift for ikke at være for meget til besvær.

- Jeg er ikke ude på at snyde nogen, og jeg har altid været ærlig. Men de træder på mit privatliv ved at bede mig om det her, siger hun til Frederiksborg Amts Avis. 

I Center for Borgerservice, It og Digitalisering ser man ikke andre muligheder for at kunne kontrollere, at hjemløse ikke holder til i en anden by, mens de modtager støtte i Helsingør Kommune.

- Folk skal kunne oplyse, at de er i kommunen. Det er ikke os, der bestemmer det, men lovgivningen, siger Anne Kyung Nielsen, områdeleder i Borgerservice.

Hun medgiver, at kravet om kasseboner og kontoudskrifter er grænseoverskridende, og at det heller ikke er rart for medarbejderne. Hun understreger dog, at kommunen ikke har til hensigt at snage i de hjemløses indkøb.

- Det har intet at gøre med, hvad pengene bliver brugt på, men at de bliver brugt her i byen, siger hun. Hvis den hjemløse nægter at udlevere kasseboner og kontoudskrifter, vil kommunen tilbageholde kontanthjælpen, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

 

Dagens Gossip