Hjemmebanefordel skal give danske EM-medaljer i bowling

Når europamesterskaberne i bowling for herrer begynder torsdag, er det en klar fordel for de danske deltagere, at mesterskabet bliver afviklet i Løvvang Bowling Center i Nørresundby, hvor landsholdssamlingerne normalt foregår.

Det siger landstræner Michael Bai, som også tror på danske EM-medaljer

- Hjemmebanen har den betydning, at alle spillerne kender hallen rigtig godt. Vi kender til de små finurligheder på banerne. Det handler om topografien på banen, og det handler om banens hældning. Den kender vi rigtig godt heroppe, og det er en fordel for os.

- Vi har ikke nogen egentlig målsætning om medaljer, men vi ved bare, at vi er så gode, at hvis vi spiller op til vores niveau, så får vi medaljer. Tre medaljer er bestemt en mulighed, hvis vi spiller op til det, vi kan, siger landstræneren.

Der bowles om medaljer i seks discipliner.

I trio er Frederik Øhrgaard, Carsten W. Hansen og Thomas Larsen verdensmestre, men det er ikke givet, at trioen vinder endnu en mesterskabsmedalje.

- Det er ikke nødvendigvis vores tre verdensmestre i trio, der tager en medalje, for en af dem har en off-periode.

- Men vi har blandt andet Jimmy Mortensen, som gør det godt lige nu. Han fik ikke medalje til VM, men han har gjort det rigtig godt op mod EM, siger Michael Bai.

Det er dog i holddisciplinerne, at landstræneren har de største forventninger.

- Vi har et stærkt hold og en bred trup. Jeg vurderer, at vores forcer ligger i trioen og i femmandsholdet. Med vores bredde bør vi være bedre med end mange andre nationer.

- På det individuelle plan er der mange flere, der spiller om guldet, fordi de "dårlige nationer" har gode individualister, og der er det lidt mere et lotteri end i holddisciplinerne, siger Michael Bai.

EM varer fra 4. til 13. juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip