Hjemmebanen skal bringe Skjern videre i Champions League

18/09/2015 16:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

DM-sølvvinderne fra Skjern tager søndag hul på eventyret i Champions League for første gang siden 2003/2004-sæsonen.

Målet for vestjyderne er at gå videre fra gruppespillet, men det kræver, at de grønblusede gør rent bord på hjemmebanen i Skjern, vurderer holdets træner, Ole Nørgaard.

- Vi kunne godt tænke os at gå videre fra gruppen, så det kan blive altafgørende at vinde hjemmekampene. Vi skal have fuld valuta hjemme, og så er det ligegyldigt, hvem modstanderen er, siger Ole Nørgaard til Ritzau.

Skjern er havnet i gruppe D, som sammen med gruppe C, er en del af den nye struktur i håndboldens Champions League.

I gruppe D skal Skjern kæmpe mod Elverum, Metalurg Skopje, Kadetten Schaffhausen, Baia Mare og Motor Zaporozhye om en af de to pladser, der giver en billet videre fra gruppen.

Her skal vinderen i gruppe D spille mod nummer to i gruppe C, mens nummer to i gruppe D skal møde vinderen af gruppe C.

Vinderne fra de to opgør, som findes over to kampe, er herefter klar til ottendedelsfinalen, hvor holdene, der slutter som nummer to til seks i de stærkere grupper, A og B, venter.

Gruppevinderne fra gruppe A og B er direkte videre til kvartfinalen efter gruppespillet.

Vejen til at møde de allerstørste hold fra Europa er derfor lang for Skjern, som inden denne sæson mistede profiler som Frederik Børm, Henrik Møllgaard og Nikolaj Markussen.

Ind den anden vej er kommet blandt andre nordmanden Bjarte Myrhol, som er hentet i tyske Rhein-Neckar Löwen. Han skal være med til at føre an i Champions League, mener Skjern-træneren, Ole Nørgaard.

- Bjarte skal øse ud af sin erfaring og være med til at skabe den ro i kampene, som er nødvendig, når man er under pres på udebane i Makedonien, siger Ole Nørgaard.

Hullet efter forsvarsgeneralerne Henrik Møllgaard og Frederik Børm skal nordmanden også være med til at lukke, selvom det har krævet noget tilvænning, fortæller træneren.

- Bjarte har ikke dækket op på sit klubhold i to år, så det har krævet tilvænning, men han er professionel og dygtig, og han er tiltænkt en absolut nøglerolle i vores forsvar, siger Ole Nørgaard.

Skjern spiller første kamp i Champions League på søndag, når rumænske Baia Mare kommer på besøg.

/ritzau/