Hjort tjekker Corydons arbejde i Finansministeriet

Venstre vil tjekke, om statskassen stemmer, fordi SR-regeringen for eksempel ville lette afgiften for el-biler, men ikke har fundet finansiering.

Det siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da han mandag afløser Bjarne Corydon (S) i Finansministeriet.

Derfor har Venstre-regeringen straks iværksat et kasseeftersyn "for at sikre, at hele råderummet i 2020-planen er til fri disposition, og at der ikke er truffet beslutninger, der ikke er finansieret", som det hedder i regeringsgrundlaget

- Vi har kunnet konstatere, at den afgåede regering har foruddiskonteret og lovet en række ting, men ikke har fundet finansiering. Man har for eksempel stillet i udsigt, at elbiler skal afgiftsfritages, siger Claus Hjort Frederiksen.

I valgkampen lovede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at hun havde 39 milliarder kroner til velfærd indtil 2020.

Bjarne Corydon mener ikke, at der er noget at komme efter med kasseeftersynet.

- Ikke det mindste. Det anser jeg som en ren politisk manøvre. Der er bestemt ikke noget at komme efter, når det gælder landets økonomi, siger Bjarne Corydon.

I valgkampen revsede Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, SR-regeringen for at snyde på vægten.

Løkke var bekymret, fordi SR-regeringen lod statens underskud vokse til tre procent af bruttonational­produktet, som er EU's loft.

SR-regeringen fik ved "pensionsfinten" over 100 milliarder kroner i indtægter ved at fremrykke skatten på kapitalpensioner og LD-midler. Samtidig faldt statens underskud under EU's loft på tre procent.

Et kasseeftersyn er brugt før. I oktober 2011 fandt daværende økonomiminister Margrethe Vestager (R) et større statsunderskud fra VK-regeringen. I efteråret 1982 lavede Schlüter-regeringen et kasseeftersyn på Anker Jørgensens (S) regering.

 

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip