HK Privat støtter også Risgaard som ny LO-formand

HK Privat melder sig nu også i rækken af fagforbund, der støtter Lizette Risgaards bestræbelser på at blive valgt som ny formand for LO i stedet for Harald Børsting på den kommende kongres, der begynder 25. oktober.

- Lizette kan blive den første kvinde, funktionær og HK'er på LO's formandspost.

- Samtidig er hun en stærk formidler og en glimrende netværker, uanset om hun befinder sig på Christiansborgs gange eller ude på arbejdspladserne hos almindelige lønmodtagere. Derfor peger jeg på hende, siger Simon Tøgern, der er formand for HK Privat.

Lizette Risgaard har selv en fortid i HK. Hun var formand for HK Service Hovedstaden, inden hun blev næstformand for LO, og derfor er det naturligt for HK Privat at pege på hende, siger formanden.

Men med støtten følger også en forventning om, at Risgaard husker sine rødder og engagerer sig i HK Privats mærkesager.

- Det er en fordel, at hun kender de problemer, som privatansatte funktionærer slås med i dagligdagen.

- Det gælder blandt andet de medlemmer, der står uden overenskomstdækning, og det dårlige psykiske arbejdsmiljø, som mange virksomheder har. Det skal et LO med Lizette i spidsen tage kampe op imod, siger Simon Tøgern.

Samtidig opfordrer HK Privat også til, at Lizette Risgaard har skarpt fokus på den foreslåede sammenlægning af LO og den anden store hovedorganisation, FTF.

- Det er for os at se en bunden opgave, som skal have førsteprioritet for en ny LO-formand, siger HK Privat-formanden.

HK Privat er med omkring 110.000 medlemmer den største sektor under HK-paraplyen.

HK-formand Kim Simonsen var indtil for nylig også kandidat til LO-formandskabet, men han trak sig i slutningen af september.

Dermed ser Flemming Vinther, der er formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, ud til at blive Lizette Risgaards eneste modkandidat ved valget, der skal foregå tirsdag 27. oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip