Hobbitten slutter ringen med fine anmeldelser

Der er dømt storfilm for alle pengene, når det sidste kapitel i fantasy-trilogien om "Hobbitten" onsdag rammer de danske biograflærreder.

Peter Jacksons sidste film om hobbitten Bilbo Baggins, troldmanden Gandalf og filmhistoriens mest famøse ringe har været længe ventet. Men nu får de mange fans forventningen udløst med filmen "Hobbitten: Femhæreslaget".-

Anmelderne er delvist enige i, at den sidste "Hobbitten"-film skal have fire stjerner, mens enkelte skruer sig op til at give fem stjerner. En enkelt anmelder giver kun tre stjerner.

BT's anmelder giver fire stjerner og kalder filmen for "trilogiens klart mest underholdende. Og den blodigste. Der er nærmest tale om ét langt endeligt opgør."

Den disposition er Berlingskes og Jyllands-Postens anmelder enige i. De giver ligeledes fire stjerner til fortællingen med de uendeligt mange kampscener.

- Tiltrængt ramasjang gør afslutningen af Peter Jacksons alt for lange "Hobbitten"-trilogi til den mest vellykkede i serien, skriver Jyllands-Postens anmelder, Katrine Sommer Boysen.

Ekstra Bladets anmelder er den langt mest kritiske i flokken. Anmelder Henrik Queitsch vil kun give tre stjerner. Han mener ikke, at filmen lever op til "Ringenes Herre"-trilogien, som blev lavet i starten af 2000.

I sin anmeldelse skriver han:

- Medmindre man er rødglødende Tolkien-fan (Hobbit-bogens forfatter red.) eller meget interesseret i filmiske teknikaliteter, kan man roligt springe den her sjælløse pengemaskine over og i stedet bruge tiden på et gensyn med "Ringenes Herre".

Den holdning deler Politikens anmelder, der dog kvitterer med fire stjerner.

Kristeligt Dagblad og Fyens Stiftstidendes anmeldere er de mest begejstrede og giver fem stjerner. Begge mener, at den storslåede fantasy-film er den rigtige afslutning på Peter Jacksons filmserie om forhistorien til "Ringenes Herre"-filmene.

- Den er flot! Endda meget flot og imponerende. (...) Det er en fantastisk teknisk præstation, en velfortalt og god historie, skriver Kristeligt Dagblads anmelder, Søren Hermansen.

Den tredje og sidste del af "Hobbitten"-trilogien er, ligesom de to foregående film i serien blevet instrueret af Peter Jackson.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip