Hobro-boss: Slutspil gavner dansk fodbold

Flere kampe med noget på spil, mere spænding for danske fodboldfans og et niveauløft af dansk fodbold både herhjemme og i Europa.

Det har været den målsætning for det arbejde, de danske klubber i Alka Superligaen og 1. division har lavet for at få en ny struktur med 14 hold.

I sidste uge så det vanskeligt ud, men nu er en ny turneringsstruktur fra sæsonen 2016/2017 en realitet, hvis DBU's bestyrelse endeligt godkender den.

I Hobro er sportschef Jens Hammer Sørensen tilfreds med en ny struktur, som betyder, at der kun skal findes en nedrykker i den kommende sæson.

- Vores indstilling har hele tiden været, at vi gerne ville lytte til Hypercube, der havde lavet et fremragende oplæg til en turnering med 14 hold med slutspil.

- Jeg synes, at det gavner dansk fodbold med et slutspil, hvor topholdene møder hinanden fire gang hver sæson, siger Jens Hammer Sørensen til klubbens hjemmeside.

Til gengæld er sportschefen utilfreds med, at Hobro i den kommende sæson skal møde FC København, Brøndby og FC Midtjylland to gange på udebane og én gang hjemme - en af ulemperne ved den gamle struktur.

Hobro forsøger at forbedre sig på alle parametre for at sikre, at etableringen i Danmarks bedste fodboldliga kan blive permanent.

Når spillerne fra Hobro møder ind til træning mandag 29. juni efter tre ugers sommerferie, venter sæson nummer to i Superligaen.

- Vi har stor respekt for sæson nummer to i Superligaen. Vi skal arbejde endnu hårdere, endnu bedre og endnu længere, end vi har gjort hidtil.

- Derfor har vi købt spillerne fri tidligere, så vi kan få bedre tid til at restituere, siger Jens Hammer Sørensen.

For et par år siden trænede spillerne klokken 17. Efter oprykningen til Superligaen blev træningen flyttet til klokken 15, og i den kommende sæson møder spillerne ind klokken 13 og træner 13.30.

Mikkel Thygesen, Martin Thomsen og Ruben Nygaard har indtil videre forladt klubben, mens der er indgået aftaler med angriberen Morten Beck Petersen fra Silkeborg, midtbanespilleren Kasper Povlsen fra AGF samt det unge talent Gökcan Kaya fra Randers FC.

- Vi er ikke færdige med at handle ind, og vi kommer ud af transfervinduet med en endnu stærkere trup, fastslår sportschefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip