Hobro-træner: En god defensiv er nøglen til point

Hobro har fået en flyvende start på tilværelsen i Superligaen, men er løbet ind i problemer i de seneste tre runder. Her er Hobro kommet bag ud hver gang, men har alligevel formået at få point i alle tre kampe. Det skete igen lørdag med 2-2 i Silkeborg.

- Man kan godt kalde det en tendens, når det er sket tre gange i træk. Vi havde ellers haft fokus på, at vi skulle starte kampen bedre, men det må vi arbejde videre med frem imod de næste kampe. Vi skal være klar fra start, siger Hobros cheftræner, Jonas Dal.

Selvom Hobro har været presset i kampens indledninger, så har holdet hver gang arbejdet sig ind i kampen igen.

- Vi har en plan B, hvor vi forsøger at spille mere direkte, som har fungeret godt. Det er svært at rette i første halvleg, fordi jeg ikke kan råbe hele holdet op, så vi har først fået det rettet i pauserne, siger Jonas Dal.

En af grundstenene på Hobro-holdet er forsvaret, som har fungeret godt i denne sæson. Hobro er et af de hold, der har lukket færrest mål ind.

- Vi har en god base i forsvaret. Jonas Dal og resten af trænerteamet har været gode til at definere vores roller, og forklare hvad man kan forvente af sine medspillere. Vi kender hinandens kvaliteter, og dem forsøger vi at udnytte, siger Mads Justesen.

Jonas Dal har store roser til bagkæden, som han har stor tillid til.

- Det er en del af min filosofi, at vi skal have en stærk defensiv, og det er nøglen til point. Det giver en tryghed på hele holdet, at vi ved, at forsvaret fungerer. Vores bagkæde er bundsolid, og den sætter en ære i at forsvare vores mål.

I staten af sæsonen overraskede Hobro alle og udnyttede, at de andre hold ikke var helt indstillet på Hobros styrker og svagheder.

- Tidligere blev vi undervurderet, men sådan er det ikke mere. Vi har overbevist alle om, at vi kan spille med i Superligaen, men det betyder også, at kampene er blevet lidt sværere for os, siger holdets topscorer, Mads Hvilsom.

/ritzau/

 

Dagens Gossip