Højbjerg efterlyser marginaler foran mål

05/09/2015 02:32

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den danske midtbanemotor Pierre-Emile Højbjerg godkender indsatsen i fredagens EM-kvalifikationskamp mod Albanien, selv om det blev til 0-0.

De berømte marginaler var ikke på Danmarks side, selv om holdet spillede bedre efter pausen og skabte en del chancer, mener han.

- Vi har chancerne i dag, vi kan ikke sige andet. Det er klart, at vi gerne ville have puttet dem ind, men jeg tror på, at vi nok skal komme. Vi har dygtige angribere, og det er marginaler, som mangler, siger Højbjerg.

Både Nicolai Jørgensen og Nicklas Bendtner havde gode muligheder for at score i anden halvleg.

I pausen skiftede Danmark Yussuf Poulsen ind på kanten og Jakob Poulsen ind på den centrale midtbane. Det ændrede både kampen for hele holdet og også for Pierre-Emile Højbjerg, der overtog William Kvists position som defensiv midtbane.

- Vi skifter to ud og to ind, og det ændrer da noget. Jeg ryger ned på sekser-positionen. Mit udgangspunkt i første halvleg var, at jeg skulle ligge længere fremme.

- Det er ikke noget nyt for mig at spille den position. Jeg er fleksibel. Når man er ung, kan det godt være, man bliver kastet lidt mere rundt. Jeg håber bare at kunne hjælpe holdet bedst muligt, siger Højbjerg.

Selv om indsatsen var godkendt, så er Højbjerg dog stadigvæk skuffet.

- Hvad skal jeg sige? Jeg havde håbet på en sejr. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg vil gerne stå og veje det op mod hinanden og alt mulig, men 0-0 er altid et gråt resultat, siger Højbjerg.

Den unge dansker har dog ikke opgivet at kvalificere sig direkte til EM, selv om Albanien med lige så mange point som Danmark har en ekstra kamp tilbage.

- Vi har et resultat at hente på mandag i Armenien, og det må vi gå efter. Vi skal kigge på, hvad vi har at arbejde med, og så må vi være optimistiske i kampen mod Armenien. Vi har skud mere, og der må vi ramme plet, siger Højbjerg.

/ritzau/