Højbjerg hamrer Augsburg i Europa League

23/05/2015

Pierre-Emile Højbjergs Augsburg skal spille Europa League i næste sæson. Det står klart efter lørdagens imponerende 3-1-sejr på udebane mod Borussia Mönchengladbach.

Det var der ellers ikke meget, som tydede på med 20 minutter tilbage af kampen. Ganske vist var Augsburg en mand mere på banen efter Håvard Nordtveits udvisning, men holdet var også bagud 0-1.

Men så viste den danske landsholdsspiller absolut verdensklasse, da han med med et spark fra cirka 30 meters afstand hamrede bolden i målhjørnet til 1-1.

Siden bragte Tim Matavz Augsburg foran, og i overtiden sikrede Sascha Mölders sejren med en scoring til 3-1.

I Europa League får Augsburg selskab af Dortmund, der slutter som syv i Bundesligaen.

Syvendepladsen giver ikke adgang til Europa League, medmindre vinderne af den tyske pokalfinale allerede er kvalificeret til europæiske kampe.

Og da Dortmund selv møder Wolfsburg, der slutter som nummer to i Bundesligaen, i pokalfinalen, er det sikkert, at Jürgen Klopp kan overlevere Dortmund med udsigt til europæiske kampe.

I sin hjemmebaneafsked vandt Klopp og Dortmund med 3-2 over Werder Bremen. Inden kampen hyldede Dortmunds fans træneren inden, og efter 20 minutter var spillerne på vej til at gøre det samme.

Her havde Shinji Kagawa og Pierre-Emerick Aubameyang bragt Dortmund på 2-0, og ved pausen førte hjemmeholdet 3-1.

Med til historien om Dortmunds Europa League-plads hører, at klubben ved vinterpausen meget overraskende lå sidst i Bundesligaen.

Jürgen Klopp tager endegyldigt afsked med Dortmund i næste lørdags pokalfinale mod Wolfsburg.

Bayern Münchens tyske mestre rundede en stærk sæson af med en 2-0-sejr hjemme over Mainz. Robert Lewandowski og Bastian Schweinsteiger scorede.