Højbjerg-kasser redder U21-holdet 2-2 mod Slovenien

11/10/2013

Pierre Emile Højbjerg reddede fredag det danske U21-landshold fra et skuffende nederlag, da det i Aalborg blev 2-2 mod Slovenien i EM-kvalifikationen.

Den danske U21-debutant scorede to fremragende mål i de sidste 45 minutter, efter at de slovenske gæster førte med 2-0 ved pausen.

Slovenien tog føringen efter godt et kvarters spil, da Enej Jelenic forsøgte sig med et langskud. Målmand Frederik Rønnow fik ikke fanget bolden, der via stolpen hoppede over målstregen til 1-0.

Kort efter gik det endnu en gang galt for de danske værter, da forsvaret ikke fik koordineret en offsidefælde.

Bolden blev vippet frem til Andraz Sporar, der headede sig fri af en dansk markering og bankede Slovenien på 2-0.

Pierre Emile Højbjerg, der til daglig er reserve i Bayern München, kanonerede straks efter pausen Danmark på 1-2. Højbjerg modtog bolden fra Yussuf Poulsen, tæmmede den og sendte den op i målhjørnet.

Et kvarter før slutfløjt slog Højbjerg til igen, da han på et direkte frispark sendte bolden ind ved den fjerneste stolpe.

Danskerne pressede på for at få sejren, men det lykkedes ikke at få skabt de helt store chancer i slutfasen. Til gengæld havde slovenerne flere gode tilbud, når de slog kontra midt i det danske pres.

U21-landsholdet har nu otte point efter de fire første kvalifikationskampe frem mod EM i 2015, der spilles i Tjekkiet. På tirsdag skal Danmark på besøg hos topholdet Rusland.

Vinderen af gruppen er sikret to playoff-kampe om en plads ved VM-slutrunden, mens de fire bedste toere fra i alt 10 grupper også spiller playoff.