Højbjerg til Bayern: Jeg er ikke blot et navn i rækken

Midt i sin jagt på mere spilletid har Pierre-Emile Højbjerg fortalt Bayern München-træner Josep Guardiola, at han vil bruges på midtbanen.

Den 19-årige landsholdsspiller er dog klar over, at det kan blive svært at erobre en stamplads, da Guardiola råder over etablerede profiler som Bastian Schweinsteiger og Xabi Alonso på Højbjergs favoritposition.

- Jeg har meldt ud til træneren, at jeg er midtbanespiller. Jeg har sagt til ham, at jeg godt kan forstå, hvis han skal bruge mig på højresiden i en kamp, men jeg er midtbanespiller. Det er der, jeg føler mig bedst.

- Han er også godt klar over, at jeg kan blive en af de bedste på midtbanen en dag, siger Højbjerg, der et par gange i denne sæson er blevet benyttet på højrekanten - den ene gang som højreback.

Danskeren, som i øjeblikket befinder sig i landsholdslejren i Helsingør forud for EM-kvalifikationskampene mod Albanien og Portugal, vurderer, at Guardiola har opfattet signalet på en positiv måde.

- Jeg tror, at min udmelding viste ham, at jeg havde nosser. Jeg er nødt til at vise ham, at jeg er ambitiøs og er landsholdsspiller.

- Jeg er ikke bare et navn i rækken, man kan skubbe til siden. Det er ikke sådan, at jeg sætter mig over holdet. Jeg vil ikke trampe på andre spillere og sige, at jeg er bedre. Han er træner, og jeg respekterer hans beslutninger, siger den selvtillidsfulde dansker.

Trods udmeldingerne så er Pierre-Emile Højbjerg klar over sin egen plads i hierarkiet.

- Det er jo klart, at som 19-årig er jeg ikke en Xabi Alonso. Det ville være hjernedødt at gå ud at sige. Men jeg tror, at jeg i fremtiden har nogle ting, som han ikke har. Han har også nogle ting, jeg ikke har.

- Jeg er i en alder, hvor jeg skal suge til mig, men jeg har også en alder, hvor det begynder at være nu, at jeg skal tage ansvar for mig selv.

- Jeg er ikke bange for Alonso, Schweinsteiger eller andre. Det er dygtige holdkammerater. De har også respekt for mig. De kan godt se, at jeg ikke spiller så meget, men de siger, at jeg er dygtig nok. Jeg skal ikke tvivle, siger han.

Pierre-Emile Højbjerg regner med, at han vil komme til at spille mere fast inden for de kommende måneder. Enten i Bayern München eller måske på en lejeaftale i en anden klub.

Højbjerg er i disse dage sammen med resten af landsholdet, der lørdag møder Albanien på udebane i EM-kvalifikationen, inden Portugal kommer forbi København tre dage senere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip