Højbjerg vil skabe en vinderkultur med landsholdet

Den talentfulde midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg vil gerne have, at stemningen omkring det danske fodboldlandshold bliver bedre i befolkningen.

Og den 20-årige landsholdsspiller kender betingelserne for at få sit ønske opfyldt.

- Vi skal præstere.

- Vi er nødt til at skabe den eufori, der nogle gange kommer omkring et landshold, der præsterer. Det er der, landsholdet skal være. Vi skal have glæde omkring landsholdet, for det giver oplevelser, stemning og liv i gaderne.

- Når vi er med her, så skal vi træne godt, skabe nogle resultater, skabe et hold og skabe en vinderkultur. Det er der, vi skal hen, og vi skal forhåbentlig til EM i Frankrig med alle sammen på lægterne, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Han medgiver, at præstationerne ikke har været gode nok efter sommerferien, hvor landsholdet har spillet tre kampe uden at score.

Alligevel kvalificerer Danmark sig direkte til EM-slutrunden, hvis Armenien får point søndag på hjemmebane mod Albanien. En time efter den kamp er færdig, spiller Danmark selv en venskabskamp mod Frankrig i Telia Parken.

- De sidste tre kampe har vi ikke ramt niveau, og jeg har ikke ramt niveau. Vi kan stå og træde i lorten, men nu gør vi kvalifikationen færdig. Vi får forhåbentlig de resultater, som vi gerne vil søndag, og så skal vi kigge fremad.

- Vi er jo ikke blevet dårligere fodboldspillere af at tabe til Portugal eller spille uafgjort mod Albanien og Armenien. Der er bare kommet nogle nedture, og vi er nødt til at komme tilbage og sige, at vi er gode nok, siger Højbjerg.

I torsdagens nederlag til Portugal blev Højbjerg skiftet ud i pausen efter en sløj første halvleg, hvor Højbjerg også pådrog sig et gult kort.

/ritzau/

 

Dagens Gossip