Høje bølger bekymrer OL-roerne mere end ulækkert vand

Dusinvis af døde fisk i vandoverfladen, amerikanske juniorroere, der blev syge på stribe, og forureningstal milevidt over det forsvarlige.

Skrækhistorierne om Lagoa Rodrigo de Freitas, der lægger ulækkert vand til rokonkurrencerne ved OL i Rio, har været mange, men det er andre ting, der fylder tankerne hos de danske atleter.

For selv om rostadion ligger midt i millionbyen, går blæsten frisk over lagunens vande, og det kan skabe temmelig vanskelige betingelser, når konkurrencerne indledes på lørdag.

- Forureningen er, som den er. Den har vi taget vores forholdsregler for. Vindforholdene bekymrer os meget mere. Der kan være rigtig svære forhold, hvor der kommer bølger på kryds og tværs, siger sportschef i Dansk Forening for Rosport, Lars Christensen.

- Det kan skabe mere tilfældige afgørelser. Forholdene er selvfølgelig ens for alle, men nogen vil komme bedre igennem det end andre.

- Vi ved jo godt, hvem der er favorit i de enkelte løb, men de forhold kan være med til at gøre, at det ikke er dem, der vinder.

For Fie Udby Erichsen, der vandt sølv ved OL for fire år siden, er bølgerne ikke bare en fysisk, men også en mental udfordring.

Hun har tidligere i sin karriere haft store problemer med smerter i underarmene, og det har især været slemt i oprørt vand.

- Det er en stor mental udfordring at skulle ro her. Det er umuligt at sige, hvordan jeg kommer til at reagere, siger singlescullerroeren.

Også i Guldfireren har roerne bemærket de knapt så optimale forhold, men den danske kvartet forsøger efter bedste evne at bevare fokus på medaljejagten, der indledes på lørdag.

- Vi kan jo alligevel ikke gøre så meget ved vinden, vejret og bølgerne, siger Morten Jørgensen.

- Når man ikke kan ud og stryge vandet, så det pludselig bliver fladt, må vi i stedet forsøge at tage det med oprejst pande, lyder det fra den erfarne roer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip