Højeste tal i fem år: Indbrudstyvene har en travl jul

Endnu inden den gode julemad er sat til livs og der er danset om træet har 650 familier haft besøg af ubudne gæster.

Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet over anmeldte indbrud den 20., 21., 22. og 23. december

Opgørelsen går tilbage til 2009 og er nedslående læsning. De 650 anmeldelser er nemlig det højeste antal i de fem år. Sidste år var antallet 469 og i 2009, der var det hidtil værste år i opgørelsen, havde politiet fået 584 anmeldelser om indbrud.

I det seneste døgn har især folk i Syd- og Sønderjylland, på Fyn og Midt- og Vestsjælland været udsatte for tyveknægte. Politiet i Syd- og Sønderjylland og på Fyn har hver modtaget 22 anmeldelser, men politiet på Midt- og Vestsjælland har fået 20.

Til gengæld synes indbrudstyvene at have taget det roligere i den østlige del af landet. På Bornholm og Station City i København har man således ikke fået en eneste anmeldelse om indbrud det seneste døgn, og på Amager har politiet modtaget tre.

Holder traditionen, vil tallene dog vokse ganske markant i de kommende dage, når folk kommer hjem fra besøg hos familie og venner.

Sidste år var der i alt 2417 indbrud omkring jul og nytår landet over, og det tal har været nogenlunde stabilt de seneste år.

Rigspolitiet opfordrer folk til at holde øje med naboers huse. Desuden kan lys få folk til at tro, at nogen er hjemme. Og endelig håber politiet, at borgere ringer til politiet, såfremt man ser mistænkelige typer luske rundt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip