Højesteret afviser erstatning til Camilla Broe

Højesteret afviser tirsdag, at Camilla Broe har krav på erstatning.

Hun blev i 2009 udleveret til USA i en narkosag, som viste sig at være forældet.

Kvinden krævede cirka 700.000 kroner, fordi hun havde været varetægtsfængslet i sammenlagt i cirka 300 dage i Danmark i forbindelse med udleveringen til delstaten Florida.

Men Højesteret frifinder altså anklagemyndigheden.

Betingelserne for at udlevere Camilla Broe var opfyldt, og derfor gjorde myndighederne ikke noget galt, som kan berettige til erstatning, lyder det.

Tidligere i forløbet mente ellers byretten, at hun skulle have 701.000 kroner.

Anklagemyndigheden ankede afgørelsen til Østre Landsret, som sidste efterår fastslog, at Camilla Broe ikke havde krav på en krone.

Det var denne afgørelse, som advokat Michael Juul Eriksen på Camilla Broes vegne har forsøgt at ændre i landets øverste domstol.

Forsøget er altså mislykkedes. Til gengæld slipper Camilla Broe for at betale sine udgifter til advokaten, har Højesteret bestemt. Det skyldes sagens usædvanlige karakter.

Et kernepunkt i striden har været, om de danske myndigheder vidste eller burde have vidst, at den amerikanske narkoanklage var forældet, da hun blev ekspederet ud af landet.

Højesteret lægger dog vægt på, at de amerikanske myndigheder vurderede, at der ikke var indtrådt forældelse.

Derfor var udleveringen af Camilla Broe i orden.

Først senere - under selve sagen i Florida - fastslog en distriktsdomstol, at sagen faktisk var forældet. Det var i 2010, hvor hun kunne vende hjem fra USA.

Under hele forløbet har hun i øvrigt nægtet at være skyldig i den narkoanklage, som var blevet rejst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip