Højt salgstal af nye biler fortsætter ind i 2014

Der er godt gang i indregistreringerne af nye biler. I januar lød tallet på 16.269 nye personbiler, der blev kørt ud af salgslokalerne. Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

- Det er et stort tal, hvordan man end ser på det - godt 10 procent højere end i januar sidste år, og markant højere end i december, når man korrigerer for sæsonudsving, siger Danske Banks privatøkonom Las Olsen i en kommentar.

Og selv om tallene skal tages med et vist forbehold, så mener privatøkonomen, at bilsalget fortsat ligger højt.

- Der er sådan set også grund til at tro, at der igen i 2014 vil blive indregistreret mange nye personbiler. I forhold til 2013 ser det i hvert fald ikke ud til, at bilerne er blevet dyrere, og renten er stadig meget lav, siger Las Olsen.

- Behovet for at udskifte gamle biler er efter vores vurdering lidt større, fordi de mange biler, der blev indregistreret som nye frem til 1998, nu for alvor når skrotalderen, siger han.

Og da det generelt ser ud som om, danskerne stille og roligt får gang i forbruget igen, så kan det smitte lidt af på bilforbruget.

- Med de mange indregistreringer er den danske bilpark voksende, og det er klart, at den vil nå et mætningspunkt på et tidspunkt. Hvornår det tidspunkt er, er dog svært at vurdere, siger privatøkonomen.

Nye biltyper kan også være med til at få bilparken til at vokse. De billige minibiler har skabt et helt nyt marked i Danmark, hvor der stadig er relativt få biler af den type sammenlignet med andre lande med samme indkomstniveau.

- Men man kan dog ikke tage dagens tal som tegn på, at privatforbruget som helhed nu er i fremgang, påpeger Danske Banks privatøkonom.

- Erfaringen fra de sidste fire år viser meget tydeligt, at der ikke længere er nogen klar sammenhæng mellem bilsalget og det samlede forbrug, som der ellers har været det før i tiden, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip