Højtstående OW Bunker-chef anholdt af italiensk politi

Skrevet af admin

15/12/2014

Dagens topnyheder

En tidligere højtplaceret chef for selskabet OW Supply, der er et datterskab til det konkurs- og skandaleramte OW Bunker, er blevet anholdt i en større korruptionschef i Italien.

DR og business.dk fortæller mandag, der citerer flere italienske medier, at danskeren er blandt seks anholdte i sagen, som har fået navnet "Operation Ghost Ship".

Sagen handler om et fiktivt salg af et stort parti olie til den italienske flåde, som har kostet den italienske regering et stort millionbeløb - i alt 7,4 millioner euro, svarende til over 50 millioner danske kroner.

Ifølge anklagerne skulle OW Supply gennem forskellige datterselskaber have solgt 11 millioner liter dieselolie til den italienske marinebase i Augusta på Sicilien. OW Supply havde en leverandøraftale med det italienske forsvar.

Olien nåede dog aldrig nået frem, da skibet, som skulle levere olien, ikke eksisterer.

Det til trods har tre officerer fra den italienske flåde skrevet under for olien og godkendt kvaliteten af olien. Disse tre officerer er også blandt de anholdte i sagen.

De italienske medier fortæller, at sagen har stærke forbindelser til mafiaen, og at anholdelsen er en del af en større italiensk korruptionsskandale.

I de sidste par uger er flere fremtrædende politikere og myndighedspersoner blevet anklaget for at have tætte forbindelser til organiserede kriminelle i landet.

Over for DR fortæller flere centrale kilder i OW Bunker, at man ikke kender til den pågældende sag. Samtidig afviser man, at den skulle have forbindelser til de finansielle problemer, der koste selskabet eksistensen.

/ritzau/