Holdkammerat er lettet: Majka har indfriet mit løfte

Nicolas Roche var glad og lettet efter holdkammeraten Rafal Majkas sejr på 17. etape af Tour de France onsdag.

Ireren, som selv leverede et stort forarbejde for polakken på bjergetapen, føler nemlig, at han afgav et løfte om polakkens berettigelse i Tinkoff-Saxos trup på holdets pressemøde før løbet.

- Jeg blev spurgt før Touren, hvorfor Rafal var med i truppen. Om han var sin plads værd. Jeg svarede, at de skulle vente at se i Tourens tredje uge. Jeg er virkelig lettet over, at jeg fik ret, siger Nicolas Roche.

Det var en solosejr, men den blev grundlagt på en indsats fra alle holdets ryttere, lyder det fra Nicolas Roche, som selv arbejdede aktivt for Majka langt ind i den afgørende fase af løbet.

- Vi kæmpede en hård kamp for at bringe os i den rette position. Vi viste som hold igen, at vi arbejder virkelig godt sammen, siger ireren og nævner blandt andre holdkammeraterne Daniele Bennati og Michael Mørkøv.

- Jeg tør godt sige, at det var perfekt for os i dag. Det er nemt nok at lægge en plan, men det er til gengæld virkelig svært at føre den ud i livet, siger Roche.

Onsdagens etapesejr er den tredje til det russiske hold i dette års Tour de France.

Holdet blev mentalt slået omkuld af kaptajnen og forhåndsfavoritten Alberto Contadors styrt og farvel i sidste uge, men siden har den stået på succes efter succes og tre aftener med champagne.

Udover etapesejren udbyggede Majka sin føring i bjergkonkurrencen markant på 17. etape, og meget skal gå galt for Tinkoff-Saxo, hvis ikke polakken kan lade sig hylde i den prikkede trøje på podiet i Paris på søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip