Holland står for at identificere ofre efter flystyrt

Den hollandske premierminister, Mark Rutte, siger, at et hold eksperter mandag rejser til nedstyrtningsstedet for at identificere ofrene, efter at et passagerfly angiveligt blev skudt ned over det østlige Ukraine torsdag.

Rutte har talt med flere verdensledere og aftalt, at Holland skal stå for at koordinere indsatsen med at identificere ofrene.

Det malaysiske passagerfly, som havde 298 passagerer om bord, styrtede ned torsdag i Donetsk-regionen tæt på grænsen til Rusland angiveligt efter at være blevet ramt af et missil.

Rutte siger ifølge Sky News, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, skal sikre, at man kan få adgang til stedet, der er styret af prorussiske separatister.

Stedet, hvor MH17 styrtede ned, har indtil videre ikke været spærret af, men er blevet bevogtet af bevæbnede separatister.

Observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, forhandler med separatisterne for at få kontrol over et tog, hvor ofrene fra tragedien angiveligt skulle være placeret.

Sådan lyder det fra premierministeren, der arbejder på, at Ukraine kan få kontrol med toget.

Det russiske nyhedsbureau Ria Novosti siger, at et tog med fem kølevogne har transporteret de omkomne mod Donetsk.

Observatører fra OSCE har inspiceret vognene, mens de var ledsaget af bevæbnede oprørere. Toget er senere kørt mod sydvest - til en ikke oplyst station.

Alexander Hug fra OSCE-gruppen siger, at hans folk har set ligsække i jernbanevognene, men at de ikke var i stand til at tælle dem.

OSCE siger dog senere i en erklæring, at 169 af de omkomnes ligposer er set om bord i toget.

Allerede mandag kan FN's Sikkerhedsråd stemme om et resolutionsforslag fra Australien, der fordømmer nedskydningen og opfordrer Rusland og andre til at samarbejde om efterforskningen, skriver nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip