Hollandsk teenager erkender indtrængen på tv-station

Det var en 19-årig teenager, der torsdag aften trængte ind på en hollandsk tv-station med en uægte pistol og vakte stor opsigt ved at stille krav om direkte adgang til skærmen.

Han har ingen forbindelse til terrororganisationer, lød det i en udtalelse fra politiet fredag aften, efter at teenageren blev fremstillet i retten, hvor han blev varetægtsfængslet i to uger.

Han repræsenterer en gruppe af hackere, sagde han.

Den store nyhedsudsendelse på tv-stationen NOS klokken 20 blev afbrudt, da manden brød ind.

Ingen kom noget til under episoden, der fandt sted i byen Hilversum, men tv-stationen indstillede alle udsendelser, da tv-stationen blev evakueret.

I et brev hævdede den unge mand, at han havde plantet sprængstoffer, og at hans gruppe var klar til at iværksætte et omfattende cyberangreb i Holland.

Men fredag sagde politiet, at han har tilstået, at "der ikke var noget cyberangreb planlagt, ligesom der ikke var nogen sprængstoffer".

- Vi er stadig ved at undersøge, hvad der bragte manden til at udføre disse handlinger, lyder det i en udtalelse fra politiet.

NOS skrev i en besked til seerne på en af stationens mest sete kanaler, at "særlige omstændigheder i øjeblikket forhindrer alle udsendelser."

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip