Hollywoods stjerner ærede Frankrigs terror-ofre

Sidste uges terrorangreb i Paris var ikke glemt, da Hollywoods stjerner søndag aften var trukket i festtøjet til en af årets højdepunkter i film- og tv-branchen - uddelingen af Golden Globe-priserne.

Det er den udenlandske pressesammenslutning i Hollywood, der står for arrangementet, og derfor var det også oplagt, at mange af de inviterede ville vise deres opbakning til presse- og ytringsfrihed og ære ofrene for angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo.

Under selve prisuddelingen blev angrebet markeret af samtlige i salen. Alle rejste sig og gav stående klapsalver til presseforeningens formand, Theo Kingman, da han udtrykte sin støtte til ytringsfriheden.

- Vi vil stå sammen mod enhver, som undertrykker ytringsfriheden, hvor end det måtte være - fra Nordkorea til Paris, sagde han.

Allerede på den røde løber foran Hotel Hilton i Beverly Hills blev de mange pressefolk og almindelige nysgerrige mindet om drabene på i alt 17 ofre i Frankrig.

Den amerikanske skuespiller George Clooney havde stukket en "Je Suis Charlie"-nål i sin smokingjakke, og hans hustru, Amal Clooney, havde placeret et emblem med samme budskab på sin håndtaske.

"Jeg er Charlie" udtrykker støtte til presse- og ytringsfrihed verden over, og den franske version er blevet et af de mest anvendte hashtags nogensinde på Twitter.

Clooney var blandt de mange, som blev hædret i løbet af aftenen i form af den såkaldte Cecil B. DeMille-pris for sin indsats for filmen.

Han indledte sin takketale med ordene "Je Suis Charlie", før han sendte en kærlighedserklæring til sin kone - den britisk/libanesiske stjerneadvokat Amal Clooney. De to blev gift sidste år ved et overdådigt bryllup i Venedig.

Den franske komponist Alexandre Desplat, der var nomineret i kategorien for bedste musik - til filmen "Imitation Game" - mindedes også ofrene for sidste uges massakre ved at holde et skilt med Charlie-sloganet op på den røde løber.

Det samme gjorde adskillige andre, blandt andet den britiske skuespillerinde Helen Mirren.

Ud over ytringsfriheden var aftenens store vinder filmen "Boyhood". Den vandt kategorierne bedste film, bedste instruktør og bedste kvindelige birolle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip