Holm om Cavendish-erstatning: Han kan vinde i uvejr

Sprinteren Mark Cavendish, som udgik efter styrt på 1. etape af Tour de France, kan ikke erstattes.

Men Omega Pharma-Quick Step vil alligevel gøre forsøget i løbets kommende massespurter, hvor holdet - som mandag i London - vil køre for britens nærmeste hjælper, Mark Renshaw.

Renshaw fik en stærk debut på 3. etape med en tredjeplads, og den succes kan ifølge sportsdirektør Brian Holm skyldes de glatte veje.

- Det var fint for os, da det begyndte at regne. Så vidste vi, at vores chancer blev større, for han er en af de bedste teknikere i regnvejr, og vi har gode dæk, siger Holm.

- Hvis sol, måne og stjerner står rigtigt, så kan han godt komme først over stregen. Renshaw er den bedste til at placere sig, måske blandt alle i feltet. Men vi ved også godt, at i en mand til mand duel med Kittel kommer vi nok til at tabe.

Ifølge sportsdirektøren er Marcel Kittel og Andre Greipel i en klasse for sig. Men når det trækker op til massespurt, vil Omega Pharma-Quick Step sende Renshaw af sted.

- Vi bytter ham bare ud med Cavendish i sprintertoget. Det er ikke så kompliceret.

Renshaws tredjeplads, som en del andre sprintere ville være lykkelige over at have opnået, betyder dog ikke noget for Omega Pharma-Quick Step, slår Holm fast.

- Om vi bliver nummer to eller seks forandrer ikke så meget. Vi bliver målt på, hvor mange etapesejre vi har vundet, når vi kommer til Paris. Men nu har han vist, at han kan, så der er lys for enden af tunnelen, kan man sige.

Tirsdagens 4. etape ligner igen en afgørelse mellem sprinterne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip