Homopar saboterer Jeb Bushs kampagne

Jeb Bush har officielt meldt ud, at han stiller op som præsidentkandidat for republikanerne. Det kom nok ikke som den store overraskelse, for den 62-årige tidligere senator i Florida har det vist i blodet ligesom sin bror, George W. Bush, og sin far, George H.W. Bush, der begge har været præsidenter i USA.

Seneste skud fra Bush-klanen, Jeb Bush, skal dog tænke sig lidt om, når han skal finde på et navn til sin kampagne-side på nettet. Siden JebBushForPresident.com blev nemlig købt for otte år siden af et amerikansk homopar fra Oregon.

Parret, som består af C.J. Phillips og Charlie Rainwater, bruger siden til at gøre opmærksom på mærkesager for foreningen LGBT, der kæmper for rettigheder for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. 

- Charlie og jeg snakkede sammen sådan "kunne det ikke være sjovt at bruge Jeb Bushs navn til at lære folk om LGBT-problemer? Vi gik på nettet, og to minutter senere havde vi købt domænet for otte dollar, fortæller C.J. Philips i The Rachel Maddow Show.

Ironisk nok er republikanerne ikke ligefrem kendt for deres liberale holdning til homoseksuelles rettigheder, og homoparret fra Oregon håber, at de kan være med til at informere folk, der ellers aldrig ville finde ind til deres side.

I maj understregede Jeb Bush, at han ikke går ind for homo-ægteskaber i et program på Christian Broadcasting Network.

- Det traditionelle ægteskab er kernen i den katolske tro, og det er svært at forestille sig, hvordan vi skal lykkes i vores land, hvis ikke vi fokuserer på et dedikeret familieliv og et familiesystem centreret om at få børn, sagde Jeb Bush i programmet "The Brody File".

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip