Hongkong vågner op til nye voldsomme sammenstød

Indbyggerne i Hongkong er stået op til nye uroligheder onsdag.

45 demonstranter er blevet anholdt, og politiet brugte peberspray og knipler mod aktivisterne i sammenstød, der beskrives som de værste i Hongkong i en uge.

Samtidig er flere betjente i Hongkong blevet "fjernet" efter en video, der viser brutal opførsel over for demonstranter, oplyser myndighederne.

- Politiet er bekymret over dette anliggende og vil foretage en retfærdig undersøgelse. Betjentene, der er involveret i episoden, er blevet fjernet fra deres nuværende stillinger, siger Hongkongs sikkerhedsminister Lai Tung-kwok ifølge AFP.

Videoen viser angiveligt betjente, der sparker en mand adskillige gange, efter at de har ført ham til et "mørkt område".

Ifølge Wall Street Journal er videoen blevet offentliggjort af TVB, et af Hongkongs største uafhængige medier.

Offeret for politivolden er ifølge advokat Dennis Kwok, der er medlem af Hongkongs lovgivende forsamling, en af profilerne fra en organisation, der står bag demonstrationerne. Kwok repræsenterer ifølge Wall Street Journal offeret, Ken Tsang.

Hundredvis af politifolk var fra morgenstunden sendt på gaderne for at få åbnet en gennemfartsvej, som prodemokratiske aktivister tirsdag havde afspærret med cementblokke.

Trafikken på den firesporede vej blev stoppet af demonstranter, der strømmede ind i en tunnel og barrikaderede vejbanerne. Under aktionen onsdag morgen er flere af de hovedsageligt unge aktivister blevet kastet til jorden og ført bort af politiet.

Demonstrationerne i Hongkong har stået på i over to uger.

Anført af studenterorganisationer kræver aktivister mere demokratiske valg i den tidligere britiske kronkoloni.

Protesterne er udløst af et krav fra det kommunistiske styre i Kina om at forhåndsgodkende kandidater, der ønsker at stille op til valget i 2017 om at blive Hongkongs nye leder.

/ritzau/Reuters