Horsens: Medarbejdere uddannes til
 gavn for hjerneskadede

- Vi ønsker med to nye uddannelser at sikre medarbejderne en endnu større faglighed, samt bedre samarbejde og koordination i den enkelte borgersag, siger Jytte Veggerby Sunesen, der er leder af ASV Horsens – herunder Hjerneskaderådgivningen/Hjernekernen.

51-årige John Søby Jørgensen, der er medlem af HjerneSagen Horsens/Hedensted, blev i 2009 selv ramt af tre blodpropper i hjernen samtidigt: 

- Selvom der er stor professionel viden på området, er det mit indtryk, at mange borgere med senhjerneskader ikke ved nok om de hjælpemuligheder, der er - blandt andet i Hjernekernen på ASV Horsens. Jeg er selv blevet hjulpet rigtig godt på vej her og lever et godt liv i dag. Jeg håber derfor, at de to nye uddannelser kan være med til at profilere indsatsen på området, siger John Søby Jørgensen.

Ifølge Ellen T. Schmidt (S), der er formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice, er Horsens Kommune godt med, når det gælder genoptræning af hjerneskadede borgere, men kommunen kan blive endnu bedre:

- Selvom vi de senere år har markeret os på området blandt andet med oprettelsen af Hjernekernen, skal vi absolut ikke hvile på laurbærrene. Det er en rigtig god idé at højne uddannelsen på området, så borgerne sikres en endnu hurtigere og mere korrekt behandling, siger Ellen T. Schmidt.

De første hold på de to uddannelsesforløb starter i januar 2013. Centrale temaer er hjernens funktion og betydningen af hjerneskader, borgerens udvikling af evner til at klare sig selv og det tværprofessionelle samarbejde.

Uddannelsesforløbene omfatter i alt 350 medarbejdere og støttes af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip