Hospitalsvæsnet i Gaza er på randen af sammenbrud

Sundhedsvæsnet i Gazastriben er på randen af et kollaps efter den seneste tids bombardementer fra Israels luftvåben, lyder det fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Det palæstinensiske område oplever alvorlig mangel på medicin, udstyr samt brændstof til hospitalernes generatorer, mens konflikten mellem Israel og militante palæstinensere forværres dag for dag.

Omkring 80 palæstinensere - de fleste civile - er blevet dræbt i Israels offensiv mod Gazastriben, mens militante palæstinensere fra Hamas har affyret raketter mod mål i Israel.

- Et hospital, tre klinikker og et anlæg for afsaltning af vand i en flygtningelejr er også blevet beskadiget. Der kommer sandsynligvis flere luft- og missilangreb, lyder det fra WHO om den israelske militæroffensiv.

Gazastriben kan kun holde hospitalerne kørende i yderligere 10 dage med den nuværende mængde brændstof, lyder det. Halvdelen af de statslige sundhedsansatte har ikke fået udbetalt løn de seneste måneder, og nogle har ikke længere råd til at tage på arbejde.

Det palæstinensiske sundhedsministerium har sagt, at man ikke er i stand til at opretholde lagrene af medicin på grund af en gæld, som nu beløber sig til over 250 millioner dollar, fortæller WHO. Hospitaler er stoppet med at foretage operationer, som ikke er akutte.

Israels storstilede offensiv "Operation Protective Edge" blev indledt 8. juli som svar på Hamas' raketangreb fra Gazastriben. Frem til torsdag blev der meldt om omkring 80 dræbte og mindst 500 sårede palæstinensere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip