Hoverende belgisk premierminister driller Obama

1/8-finalen mellem Belgien og USA blev fulgt af toppolitikere i begge lande, som ikke ser sig for fine til at skrive om slutrunden på de sociale medier.

Den belgiske premierminister, Elio Di Rupo, var kort efter sit lands sejr aktiv på Twitter, hvor han i en direkte henvendelse til USA's præsident, Barack Obama, pralede med, at Belgien gik videre til kvartfinalen på bekostning af amerikanerne.

- Jeg sagde det jo :-), skriver premierministeren på Twitter med henvisning til et tidligere opslag på mediet.

Inden kampen havde Elio Di Rupo skrevet til præsidenten, at han var frisk på et lille væddemål.

- Hey Barack Obama, jeg vil vædde nogle gode belgiske øl på, at vores hold kommer videre til kvartfinalen! :-), lød det i et tweet.

Barack Obama skrev ikke noget svar tilbage til belgieren på Twitter, så det er uvist, om han må punge ud efter 1-2-nederlaget.

Præsidenten har dog tidligere offentliggjort et billede af ham på Air Force One, hvor han følger gruppekampen mellem USA og Tyskland på skærmen.

Inden tirsdagens kamp lagde han ligeledes et fodboldbillede op på Twitter og skrev "Go Team USA" til sine mange tusinde følgere.

Ifølge Reuters har Obama tidligere tabt lignende væddemål med den canadiske premierminister, Stephen Harper. De to havde væddet om udfaldet af ishockeykampe mellem USA og Canada ved vinter-OL i Rusland.

Det kostede Obama to kasser øl fra Det Hvide Hus.

/ritzau/

 

Dagens Gossip