Hulkende 72-årig fængslet for drab på bosted

Skrevet af admin

|

02/12/2013

Dagens topnyheder

Hulkende blev en 72-årig mand mandag eftermiddag ført ind i Retten i Glostrup, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for om morgenen at have dræbt en kvindelig sosu-assistent på bostedet Ringbo i Bagsværd.

Midt i retslokalet blev han stående og græd. Efter flere forsøg lykkedes det dog at få en slags forklaring, da han var blevet sat ned på en stol.

Manden lider af skizofreni og paranoide forestillinger, men i den senere tid har han nægtet at tage sin medicin, fortalte anklageren, Natalja Fryd Lindberg.

- Han er ikke kendt som udad-reagerende eller som værende farlig, sagde hun med henvisning til oplysninger fra Ringbo.

Den 72-årige med det uglede grå hår sad pustende midt i retslokalet.

- Jeg blev totalt sindssyg det sidste år på Ringbo. Jeg føler, at personalet forfølger mig. Også beboerne er begyndt at gøre noget, lød det.

Det er PET, der har iscenesat forfølgelsen, forklarede den plagede og åbenbart syge mand flere gange.

Hans hørelse er dårlig, og anklageren måtte derfor stille sig helt tæt på ham, da hun stillede spørgsmål.

Det var klokken lidt over otte, at manden med en stor køkkenkniv angreb sosu-assistenten.

"Hjælp mig, hjælp mig," råbte kvinden højt ifølge en forklaring fra en mand, der besøgte sin mor på bostedet. Det lød hjerteskærende.

Inden hun døde, nåede hun at fortælle, at det var den 72-årige. Den besøgende så ham komme gående hen ad en gang med et tomt blik og den blodige kniv i hånden.

Den ældre mand tilstod at have stukket med kniven, men hans forsvarer sagde, at han ikke har taget stilling til sigtelsen om manddrab.

Center Ringbo er et socialpsykiatrisk center, der hører under Københavns Kommune og har plads til 135 beboere.

Beboere og ansatte på Ringbo er tilbudt krisehjælp efter drabet.

I grundlovsforhøret nedlagde dommeren navneforbud for offeret i 48 timer. Den 72-årige er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger. I stedet for et arresthus er han frihedsberøvet på en psykiatrisk afdeling.

/ritzau/