Hulubulu-Lotte er alvorligt syg: Lad mig få en værdig død

14/04/2016 11:19

Sol Stoffregen

Nyheder

Mest læste i dag

Hun blev landskendt for sin rolle, som den rødhårede Lotte, der med et tryk i navlen blev usynlig, i tv-serien “Da Lotte blev usynlig” fra 1988. Knap så sjovt er den tidligere skuespiller, Mathilde Gersbys liv i dag.

Den 37-årige mor er alvorligt syg af den uhelbredelige sygdom cystisk fibrose og ved, at hun lever på lånt tid. Derfor håber hun, at hun selv kan bestemme, hvornår døden skal komme. Hun er stærk fortaler for aktiv dødshjælp. Det skriver Se og Hør.

Siden barndommen har sygdommen, der ødelægger hendes lunger og langsomt nedbryder hendes krop, plaget Mathilde Gersby. Men det er langsomt blevet værre og værre. Hun ved, at sygdommen vil tage livet af hende i en “ung” alder, og at hun vil gå glip af en masse ting med sønnen på 10 år.

- Jeg har ikke lyst til at lide en uværdig død, forklarer Mathilde Gersby, der har været ind og ud af sygehuset et hav af gange, til Se og Hør.

I 2008 fik Mathilde foretaget en lungetransplantation, som senere udviklede sig til en dødelig gyser, da hendes krop afstødte de nye lunger. Og i 2011 måtte hun igen under kniven for at få en ny lungetransplantation.

Siden da har Mathilde Gersby kæmpet en sej kamp for at leve et nogenlunde normalt liv med sin familie og arbejdet som socialrådgiver.

- Planen er lige nu at blive rask og at komme tilbage på arbejde. Og så har vi lige lavet huset om, så det vil jeg nyde. Men jeg lægger jo ikke så mange planer, lyder det fra den tidligere skuespiller til Se og Hør.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: